Skip to content

Munkahelyi egészségfejlesztés a hatékony, lojális és vidám munkaerőért

Miért érdemes cégek és vállalatok számára egészségmegőrző, preventív jellegű előadásokat tartani?

Személyes és online eseményeket is lehet ötvözni, hogy hatékonyabbá tegyük az előadásokat, amiknek különböző formát adhatunk. Lehetnek hagyományos értelemben vett előadások, vagy aktívabb részvételt igénylő workshopok, főzőműhelyeket és egyéni mérések. Ezek mind hosszú távú motivációs koncepcióval elősegítik a cégeknél, hogy az alkalmazottak megtartsák céljaikat és elhatározásaikat.

A technikai kivitelezés is széles lehetőséget ad az online projektek nyomonkövetésére, ami  történhet  WhatsApp, Skype vagy Facebook, Zoom segítségével. 

Az „egészséges táplálkozás” területéről származó releváns hírek mellett akár csapat és/vagy egyéni kihívások is felkelthetik az ambíciót és erősíthetik a motivációt. Későbbiekben rendszeres kvízkérdések és/vagy felmérések egy adott témában tovább fent lehet tartania motivációt és a trénerrel való hosszútávú kapcsolatot. 

A rendszeres szórakozás, az izgalmas kommunikáció, a motiváló értesítések, a finom receptek vagy az egészséggel kapcsolatos tippek biztosíthatják, hogy egy cég alkalmazottai hosszú távon jól érezhessék magukat. 

Az cég profitja az egészségen keresztül

Érvek, amiért megéri a cégeknek, hogy meghívjanak Téged előadni

Miért éri meg, mint munkáltatónak, hogy egészségtudatosság szempontjából erősítse munkavállalóit? Hogyan tudja eközben szakmailag felügyelni őket úgy, hogy laza, szórakoztató, de mégis hatékony képzést biztosít számukra?

Hadd mondjunk néhány okot:

Azok a munkáltatók, akik az új alkalmazottak felvételekor nemcsak a vonzó fizetésekre és a jövedelmező bónuszokra összpontosítanak, minőségibb munkaerőt  toboroznak és kisebb a fluktuáció.

A legjobb és legmegbízhatóbb munkavállalók és szakemberek toborzása, de hosszú távú megtartása is a rendkívül versenyképes munkaerőpiacon. Ők általában sokkal többet igényelnek a pénzbeli előnyök felmutatásánál. A nyugodt légkör, a világos struktúrák, az udvarias modor és a biztonságos munkakörülmények éppúgy szolgálják a kompromisszumok nélküli termelékenységet, mint a munkaerő általános egészségi állapotát, így hosszú távon megelőzhetőek a nem kívánt és hosszú távollétek.

Az elkötelezett munkaerő egyenlő az elégedett munkaerővel és így kritikus szerepet játszik az élénk és virágzó vállalati és munkahelyi kultúra fenntartásában. A sikeres vállalatok mindig támaszkodnak a dolgozóiktól érkező folyamatos visszajelzésekre, amelyek a vállalat által kínált egészségügyi juttatások és megelőző intézkedések alapján érdemben tájékozódnak. A sikeres vállalatok nem kizárólag azért kínálnak egészségügyi juttatásokat alkalmazottaiknak, hogy boldoggá tegyék őket, hanem inkább azért, hogy motiválják őket a jobb munkavégzésre a vállalat egészének érdekében.

A jó egészség mindig a termelékenység növekedéséhez vezet. A munkahelyi stressz azonban negatív hatással lehet a fizikai egészségre, és végső soron ahhoz vezethet, hogy az alkalmazottak gyakrabban hiányoznak, sőt néha hosszabb ideig maradnak a vállalatnál, mint ténylegesen foglalkoztatható munkavállalók, miközben a vállalat általános termelékenysége csökken.

A megfelelő orvosi és kiegészítő szolgáltatások, valamint a különböző wellness-szolgáltatások jelentősen hozzájárulhatnak alkalmazottai egészségének megőrzéséhez, sőt, akár az egészség megőrzésének elősegítéséhez, ezáltal csökkentve a hiányzásokat, és jelentősen növelve az egyén, de az egész vállalat teljesítményét, hatékonyságát és termelékenységét.

Legyen szó akár egy induló vállalkozásról, akár egy évek óta működő, tapasztalt vállalatról, ezek a juttatások alapvető részét képezik a megfelelő emberek vonzásának és megtartásának: ezek a tényezők képezik az új üzleti lehetőségek alapját, amelyek végső soron hosszú távon mind a vállalat, mind az egyes alkalmazottak számára előnyösek lehetnek.

Koczor Krisztián Márk

Koczor Krisztian Mark

Diplomás (MA) Oecotrophologist

Táplálkozástudományok és Élelmiszeripar

Giesseni Egyetem

A Nutriception Intézet alapítója és tulajdonosa

Koczor Krisztián Márk 2007 óta szabadúszó táplálkozási terapeutaként dolgozik saját és független praxisában Düsseldorfban, szorosan együttműködve orvosokkal és más terapeutákkal. Ezen túlmenően, mint a VDOe minősített táplálkozási szakembere és a ZPP minősített megelőzési szakembere.

Nutriception Académia néven saját továbbképző intézetet működtet, ahol különböző oktatási feladatokat lát el dietetikusok és leendő táplálkozási szakemberek számára, csakúgy, mint laikusok számára céges rendezvények keretein belül

Nutriception consultancy