Skip to content
Startseite » Passzív jövedelem táplálkozási tanácsadóknak

Passzív jövedelem táplálkozási tanácsadóknak

  • by

Elképzelted már, hogy mikozben nyaralsz, kapod a banki értesítőt, hogy egy bizonyos összeg érkezett a számládra, úgy, hogy aktívan az adott tranzakcióért éppen nem tettél semmit? - Ugye jól hangzik? Kipróbálnád? Akkor ez a lista neked szól!

Digitális termékek

A digitális termékek közé olyan dolgok tartoznak, mint az e-könyvek, a táplálkozási útmutatók vagy receptkönyvek pdf-másolatai és még sok más!

A digitális termékek azért nagyszerűek, mert viszonylag könnyű létrehozni és elkezdeni az eladást. Eltekintve a termék létrehozásával járó előzetes munkától, ha már elkészült, újra és újra folytathatod az eladását. Egyszerűen csak tedd fel a terméket a weboldaladra, adj hozzá egy lehetőséget, hogy az emberek megvásárolhassák, értékesítse a közösségi médián és az e-mail listáján, és máris készen áll!

A digitális termékek nagyszerű passzív jövedelemforrást jelenthetnek (azaz olyan jövedelmet, amely nem igényel aktív erőfeszítést, és még akkor is megkereshető, amikor alszol!).

Ötletek:
– Szedd össze a receptjeid gyűjteményét, és készíts belőlük e-könyvet. A tartalmat te adod, mi megszerkesztjük neked és lektoráljuk. 
– Gyűjtsd össze a táplálkozási filozófiákat amikkel eddig dolgoztál és alakítsd át letölthető útmutatóvá.

Digitális tanfolyamok

Egy dolog, amit manapság sok dietetikus és táplálkozási szakember tesz az az, hogy szaktudásukat digitális tanfolyammá alakítják. Ez többek között azért is csodálatos ötlet, mert skálázható. Csak annyi óránk van egy nap, amikor potenciálisan 1:1-ben találkozhatunk az ügyfelekkel, igaz? Egy digitális tanfolyam segítségével több embert érhetsz el a tartalmaiddal (és több passzív jövedelmet teremthetsz).

Előfizetéses szolgáltatások

Ha egy adott témában van egy speciális résed, akkor egy előfizetéses szolgáltatás remek ötlet lehet számodra. Az előfizetéses szolgáltatás azt jelenti, hogy valaki havi díjat fizet azért, hogy hozzáférhessen hozzád vagy az általad fejlesztett tartalmakhoz.

Ötletek:
– Egy előfizetéses szolgáltatás lehet olyan egyszerű, mint egy exkluzív privát Facebook-csoport létrehozása, ahol élő kérdés-feleleteket tartasz, és értékes információkat és forrásokat biztosítasz, amelyekért valakinek havonta fizetnie kell.
– Vagy akár egy havi étkezés-tervezési előfizetést is csinálhatsz!

Affiliate marketing

Az affiliate marketing alapvetően azt jelenti, hogy egyfajta “közvetítőként” tevékenykedsz valaki más termékéhez. Kapsz egy személyes linket, amivel posztolhatsz egy termékről, majd ha valaki megvásárolja azt, akkor kapsz valamekkora eladásból.


Egy fontos dolog, amit nem szabad elfelejteni a partnerprogramokban való részvétellel kapcsolatban, hogy ezt nyilvánosságra kell hoznod a közönséged számára. Tehát ha affiliate linket használsz egy blogbejegyzésben vagy a közösségi médián, el kell mondanod a közönségednek, hogy ezért pénzügyi ösztönzést kapsz. Gyakran előfordul, hogy a márkáknak saját követelményeik vannak arra vonatkozóan, hogy hogyan hozzuk nyilvánosságra ezt az információt, ezért mindenképpen nézz utána, mielőtt csak úgy közzéteszel a linket. Amennyiben ezt az ügyfélköröddel tisztán kommunikálod, egészen biztos, hogy számíthatsz az együttműködésükre. “Vásárolj ezen a linken keresztül, mert abból én jutalékot kapok!”

Blogolás

Fentebb már említettem a szabadúszó írást, de egy hosszabb távú stratégia lehet az írás vagy a blogolás a weboldaladon. Ha elég forgalmat építesz fel a weboldaladra, elkezdhetsz hirdetéseket elhelyezni rajta, hogy extra passzív jövedelemre tegyél szert. A hirdetésekkel a hirdetést megtekintő emberek száma alapján fizetnek. Tehát több forgalom = több pénz!

Közösségi média menedzser

Ha kreatív lélek vagy és szeretsz gyönyörű képeket kitalálni a közösségi médiában való posztoláshoz, akkor TÖMEG közösségi média menedzseri állás van. A közösségi média menedzsment általában azt jelenti, hogy tartalmat készítesz és posztolsz valakinek a közösségi médiafolyamaira, valamint részt veszel más fiókokkal.

A magánpraxisban dolgozó dietetikusok mindig keresnek valakit, aki segít a közösségi médiával kapcsolatban, ezért ne félj megkeresni őket, hátha szükségük van segítségre

Dietetikusként egy mellékállást szeretnél indítani vagy önálló lábra állni? Íme néhány ötlet, amivel átstruktúrálhatod az aktív bevételeidet és havonta jelentős plusz jövedelemhez juthatsz:

Ügyfelek fogadása

Amikor a legtöbb dietetikus saját vállalkozásra gondol, az első dolog, ami eszébe jut, a magánpraxis. Ha valaki egy rendes munkaidőben szeretne dolgozni, és alkalmanként ügyfelekkel találkozni, ez teljesen megvalósítható (és valójában sok dietetikus ezt teszi!).

A Mentorprogramunk pontosan erről szól, hogy “Hogyan indítsunk magánpraxist?”. A program keretein belül igény szerint lépésről lépésre végigmegyünk veled az úton. Az első egyszerű lépésektől a praxis létrehozásáig. A vállalkozás elindításában, fejlesztésében és bővítésében is segítünk.

Szakértői felülvizsgálat

Észrevetted már, hogy a szakmai weboldalakon a cikkeket gyakran egy egészségügyi szolgáltató írja vagy szakmailag felülvizsgálja? Ez lényegében azt jelenti, hogy egy hiteles forrás ellenőrzi a cikket, hogy az tényszerű és pontos legyen, mielőtt a vállalat közzéteszi azt a weboldalán.

Sok étrend-kiegészítő cég keres szakértőket, akik átnézik a tartalmukat (és ezek a cégek általában nagyobb költségvetéssel rendelkeznek) Ezeket az állásokat általában szabadúszó platformokon keresztül vagy pályázatok alapján lehet megszerezni.

Szabadúszó írás

Szakértői vélemények, cikkek és egyéb tartalmak, amiket megbízás alapján készítesz el.

Bár időbe telik, amíg kialakul ez az ügyfélkör és következetes erőfeszítést igényel a munkák megszerzése, de hosszútávon gyümölcsöző lehet és számos visszatérő ügyfelet szerezhetsz

Online webináriumok vagy mesterkurzusok

Olyan tudás van a birtokodban, amit ha másokkal megosztasz úgy érzed értéket teremtesz? Vagy valamilyen speciális alkalom, amiről szívesen beszélnél? Például a karácsonyi készülődés vagy a nyári alakformálási láz jó alkalom lehet, hogy megjelent online és élőben a közönséged előtt. 

Receptfejlesztés

Sok blog, vállalkozás, élelmiszeripari cég stb. keres szakembereket, akik recepteket készítenek számukra.

Ötletek:

Vegán, kismama, gyorsan elkészíthető, egészséges ebéd gyerekeknek stb.

Előadói megbízások

Bár ezek az állások megszerzéséhez aktív erőfeszítésre lehet szükség, az előadói megbízások nagyon jövedelmezőek lehetnek. Sok vállalat keres dietetikusokat/táplálkozási szakembereket, akik akár étkezéssel egybekötött és tanulást vagy szemináriumokat tartanak alkalmazottaiknak.

Ne félj megkeresni ezeket a vállalatokat és felajánlani magad. Találj ki egy rövid bekezdést arról, hogy miről beszélne, és kezdd el megkeresni a helyi vállalatokat a LinkedIn-en.

Megtanítunk hogyan készítsd el egyszerűen a PPT előadásod, vagy rövid határidővel elkészítjük neked. 

Építsd ki a közösségi médiádat (hosszú távon)

Ez fontos minden dietetikus számára, aki vállalkozói tevékenységet szeretne folytatni (vagy akár csak a szakmai profilját szeretné kiépíteni!). A közösségi média követők kiépítése azonban időt és következetes erőfeszítést igényel. Amint elérsz egy bizonyos számú követőt, elkezdenek megkeresni a márkák, hogy szponzorált tartalmakat készíts számukra, vagy fizetnek azért, hogy valamilyen módon képviseld a terméküket.

Ez egy jövedelmező lehetőség lehet, mivel az egészségügyi és wellness termékek területe az idő előrehaladtával egyre csak növekszik és bővül. Továbbra is lesznek lehetőségek a dietetikusok és táplálkozási szakemberek számára, hogy ezt a munkát végezzék, ha akarják – tehát nem, az online táplálkozási tér nem túl telített ahhoz, hogy belevágj!

Értékesíts fizikai termékeket

Van néhány igazán fantasztikus, dietetikusok által vezetett, termékalapú vállalkozás. Mint olyasvalaki, akinek volt már termékalapú vállalkozása, ez egy igazán szórakoztató módja lehet az extra jövedelemszerzésnek. Láttam már dietetikusokat testpozitív pólókat, vicces használati tárgyakat foodie mémekkel, újrafelhasználható uzsonnás táskákat és még sok mást!

Az Shopify-on való értékesítés nagyszerű hely a kezdéshez. Gyorsan és egyszerűen segítünk neked létrehozni egy oldalt – csak győződj meg róla, hogy jó minőségű fotókkal rendelkezel a tárgyakról és legyen terved a szállításra!

Mindent összevetve, kezdd el a saját márkád és az online jelenléted építeni. Indíts egy Instagram-fiókot, kezdj el posztolni a LinkedIn-en, hozz létre egy weboldalt a személyes márkádnak, A lehetőségek akkor fognak megtalálni, ha van hol megtaláljanak, ezért rendkívül fontos az online jelenlét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük